Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2396 van /home/public/sites/www.kerkconsult.nl/includes/menu.inc).

Hoe werken we

Werken op maat op basis van behoefte

Onze kracht zit er in dat wij niet voor een bepaald aantal uren per week in dienst bij uw gemeente komen, maar dat wij een contract met u aangaan voor het leveren van een aantal uren op jaarbasis. Met deze uren stelt u een pakket samen. Zo kunnen we maatwerk leveren.

Dit betekent dat u vantevoren kunt plannen wanneer u veel gebruik van ons wilt maken en wanneer dat minder zal zijn.  Daarnaast kunt u inschatten hoeveel uren u ons op adhoc basis wilt kunnen inroepen. Veelal zal dit voor individuele hulpverlening zijn, dat is immers niet vantevoren te plannen.

Wij werken nadrukkelijk aanvullend op pastoraat en mantelzorg. De insteek zal altijd vanuit onze expertise op psychosociaal- en maatschappelijk gebied zijn.  Omdat geloof nauw verweven is met ons psychosociaal functioneren, zullen er doorgaans raakvlakken zijn en daar besteden we nadrukkelijk aandacht aan.  Deze benadering kan beide gebieden versterken.  In de praktijk kan dit betekenen dat we contacten hebben die volgen op een pastoraal traject of voorafgaand aan.  We streven altijd naar inbedding van hulpverleningstrajecten in de gemeente.

Als u nieuwsgierig geworden bent naar wat wij kunnen betekenen in uw gemeente kunt u vrijblijvend een afspraak met ons maken.

In een eerste gesprek zullen wij uitgebreider toelichten  op welke manieren wij onze diensten gestalte kunnen geven.

Daarnaast inventariseren we onder andere  wat de opbouw is van uw gemeente, waar de kracht van uw gemeente ligt, op welke gebieden vragen en behoeftes liggen en wat eventueel bijzondere omstandigheden zijn.   Als u besluit gebruik te willen gaan maken van onze diensten maken we gezamenlijk een voorlopig plan voor de afgesproken periode. 

Onder het tabblad ‘pakketten’ kunt u meer lezen over over hoe dit er uit kan zien.