Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2396 van /home/public/sites/www.kerkconsult.nl/includes/menu.inc).

consultatie

Stappen nemen

U kunt in de gemeente situaties tegenkomen waarbij u behoefte heeft aan aanvullende deskundigheid op het gebied van psychosociale problemen, psychiatrie, sociale kaart of gespreksvaardigheden.

Een medewerker van Kerkconsult kan met u meedenken en u adviseren. Dit kan telefonisch of via de mail.

Bijvoorbeeld:

Ik meen in een gezin van alles te signaleren wat me zorgen baart, maar hoe breng ik dit ter sprake op zo’n manier dat het contact goed blijft en ik het gemeentelid verder help?

Iemand heeft mij in vertrouwen verteld dat hij pornoverslaafd is, welke hulp is hierbij nodig en hoe motiveer ik hem?

Ik kom regelmatig in een gezin met veel problemen, ze ervaren mijn bezoeken als steunend, maar er verandert weinig in de situatie. Wanneer moet ik doorverwijzen naar professionele hulp en hoe maak ik de drempel zo laag mogelijk?

Een andere mogelijkheid is dat een medewerker van Kerkconsult met vaste regelmaat aanschuift bij uw vergaderingen tijdens het agendapunt pastoraat of zorg voor de gemeente zodat er meegedacht kan worden bij moeilijke casuïstiek. 

Kerkconsult wil ondersteunen in het maken van afwegingen, helpen bij (zelf)reflectie en adviseren. U blijft in alle situaties zelf verantwoordelijk voor de keuzes die u maakt.