Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2396 van /home/public/sites/www.kerkconsult.nl/includes/menu.inc).

Doorgeleiding naar specialistisch hulp

Soms blijkt tijdens een intake dat er sprake is van problematiek waarbij langdurige begeleiding of specialistische hulp nodig is.

Voorbeelden van doorverwijzingen:

 -       Een echtpaar heeft al jaren relatieproblemen waarbij ze uit elkaar zijn gegroeid, elkaar veel hebben aangedaan en elkaar veel verwijten.  De bereidheid om samen verder te gaan is er nog wel, maar er is teveel gepasseerd om na vijf gesprekken op eigen kracht verder te kunnen. Er kan een doorverwijzing plaatsvinden naar een relatietherapeut.

-       Een vrouw heeft veel beschadigingen opgelopen in haar jeugd en laat een patroon zien van wisselende relaties, voortdurend op zoek zijn naar extreme ervaringen en zelfbeschadiging.  Er zou sprake kunnen zijn van een persoonlijkheidsstoornis. Reden voor doorverwijzing richting diagnostiek en behandeling.

-       Een alleenstaande jongeman heeft moeite met het ordenen van zijn huishouden en financiën. Het maken van afwegingen is lastig voor hem en hij lijkt gevoelig voor misbruik. Hij heeft  speciaal onderwijs gevolgd.  Het lijkt zinvol om te verwijzen naar een organisatie die gespecialiseerd is in de begeleiding van mensen met een beperking.

Samen met de cliënt wordt gekeken welke hulp er nodig is en waar deze hulp geboden kan worden. De cliënt zelf maakt hierin de uiteindelijke keuze. Vaak is hierbij een verwijsbrief van een huisarts noodzakelijk. De hulpverlener van Kerkconsult volgt de situatie tot de doorverwijzing rond is.