Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2396 van /home/public/sites/www.kerkconsult.nl/includes/menu.inc).

Kortdurende hulpverlening

Kerkconsult biedt kortdurende hulpverlening aan gemeenteleden. Hieronder verstaan we maximaal 5 gesprekken van een uur.  Aan deze gesprekken gaat een intake vooraf waarin gezamenlijk de doelen bepaald worden. Deze doelen moeten concreet en meetbaar zijn.

Er wordt gewerkt vanuit verschillende methodische richtingen.  Bijvoorbeeld oplossingsgericht, ervaringsgericht, cognitief gedragstherapeutisch of contextueel.  Vaak worden verschillende richtingen gecombineerd afhankelijk van de aard van de vraag.  We hebben altijd oog voor het hele systeem en waar mogelijk wordt iemands gezin bij de hulpverlening betrokken.

Afhankelijk van de aard en ernst van de hulpvraag, kan er gekozen worden voor een kortere periode waarin de gesprekken plaatsvinden of een laag frequent contact waarbij de gesprekken dienen als ondersteuning van een proces waar de cliënt in zit.