Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2396 van /home/public/sites/www.kerkconsult.nl/includes/menu.inc).

Gespreksgroep Rouw na zelfdoding

gespreksgroep rouw na zelfdoding

Begin 2017 starten we met een gespreksgroep Rouw na zelfdoding voor nabestaanden van zelfdoding.

Het verlies van een dierbare is één van de ingrijpendste en verdrietigste ervaringen in een mensenleven. Als je een dierbare verliest door zelfdoding komen naast verdriet vaak ook gevoelens van machteloosheid, schuldgevoelens, schaamte, onbegrip en boosheid voor.

Omgaan met verlies door zelfdoding is moeilijk. Het kan helpen om met anderen die een vergelijkbare situatie hebben meegemaakt, dit verdriet te delen. Juist samen met andere christenen, zodat je ook geloofsaspecten kunt delen. Zo kun je begrip en herkenning ervaren, zonder alles uit te moeten leggen.

Als nabestaande van zelfdoding kun je je gesteund voelen door je geloof. Maar het kan ook zijn dat je boosheid of vertwijfeling ervaart. Als je hele gewone leven op zijn kop werd gezet door het overllijden van een geliefde zijn er vaak vragen over geloof, hoop en zekerheid. Ook voor deze vragen en gevoelens is er ruimte, om te bespreken te delen en om elkaar te helpen.

In januari 2017 willen we starten met een gespreksgroep ‘Rouw na zelfdoding’. In 6 bijeenkomsten gaan we met elkaar in gesprek over rouw en verlies na zelfdoding. Daarbij komen onder meer de emoties, de rol van geloof en kerk aan de orde. Maar ook kijken we naar hoe je de kracht kunt vinden om weer verder te gaan. De gespreksgroep wordt begeleid door Marja Ploeg, zij is een professionele hulpverlener en heeft ervaring met rouwverwerking en -begeleiding.

Het is niet het verloop van de tijd die genezend werkt, maar de uiting van het verdriet in een periode van tijd, en de ondersteuning die men vindt bij anderen (Manu Keirse)

Praktische gegevens

Voor wie: Als je nabestaande bent na zelfdoding en het gevoel hebt je verdriet niet te kunnen delen met mensen uit je naaste omgeving. Of als je juist lotgenotencontact wilt. Meld je dan aan voor deze gespreksgroep.

Locatie: Nog niet bekend, maar zal ergens in het midden van Nederland zijn

Data: Donderdagmorgen van 10 tot 12 uur 19 januari 2017, 2 februari 2017, 16 februari 2017, 9 maart 2017, 23 maart 2017, 6 april 2017 en 20 april 2017 (reservedag).

Kosten: 25 euro per bijeenkomst waarbij we ervan uit gaan dat u zich inschrijft voor alle 6 bijeenkomsten.

Wilt u meedoen of heeft u vragen, neem dan gerust contact op met Marja Ploeg via marja@kerkconsult.nl of 06 1411 9497.