Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2396 van /home/public/sites/www.kerkconsult.nl/includes/menu.inc).

Toerusting van werkers in de kerk

Alle tendenzen in de maatschappij vinden we in meer of mindere mate ook terug in de kerk.  Soms openlijk, soms in het verborgene.

Er kunnen nogal wat problematieken spelen, waarmee we niet makkelijk voor de dag komen. En waarbij we dus ook niet snel om hulp vragen.  

Je spreekt liever niet over hoe je je zelfbeheersing soms verliest en thuis klappen uitdeelt,  meer alcohol drinkt dan goed voor je is of hoe de schulden iedere maand verder oplopen.

Als je als pastoraal werker, kringleider of diaken ernstige zaken wilt kunnen signaleren en bespreekbaar maken, is het van belang hier kennis over te hebben.  Kennis over hoe vaak iets kan voorkomen, wat verschijningsvormen en symptomen zijn.  Vaardigheden in hoe je moeilijke onderwerpen bespreekbaar kunt maken.

Gezamenlijk kunnen we kijken welke thema’s van belang zijn in uw gemeente en hier een aanbod op doen.  Vaak zal dit een combinatie van voorlichting en training zijn.